Ravelast Oy:n tehtävät, tavoitteet ja arvot


Yrityksemme tehtävänä on auttaa asiakasta suojaamaan tuotteensa, prosessinsa tai laitteensa niin kuluttavilta ja kuormittavilta rasituksilta kuin kemikaaleilta, iskuilta ja melulta kustannustehokkaasti ja ekologisesti kestävällä tavalla. Tavoitteemme on olla toimialamme haluttu tuote- ja palvelukumppani.

Uskomme sisäiseen yrittäjyyteen, ihmisenä kehittymiseen, onnistumisen innostavuuteen sekä yksilöön että yhdessä toimimiseen. Arvostamme asiakkaan menestystä, kannattavaa kasvua, kestävää kehitystä ja vastuullista toimintaa. 

Organisaatio


Ravelast Polymers on jakautunut kahteen tuote-alueeseen, eli kumielastomeeri-ja polyuretaani-elastomeerituotteisiin. Toimintaa on neljässä eri yksikössä Suomessa ja Ruotsissa: polyuretaanituotteiden valmistus on keskittynyt Ouluun ja Kiirunaan, ja kumituotteiden valmistus tapahtuu Hyvinkäällä ja Nokialla.

Nokian yksikkö on edelleen erikoistunut pyörähdyskappaleiden kumiointiin, Hyvinkään yksikkö erikoistuotekumiointeihin ja isompiin sarjatuotteisiin. Hyvinkään yksiköstä löytyy myös muovituotteiden valmistusta sekä työkalukoneistamo ja kumisekoittamo.

Ravelast Polymers panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen ja tutkimukseen yhteistyössä alan johtavien materiaalitoimittajien, yliopistojen, laboratorioiden ja korkeakoulujen kanssa ja sillä on myös oma laboratorio Hyvinkään yksikössä. Yrityksellä on pitkä historia alalta jo 30 vuoden takaa ja viimeisimmän yritysoston myöstä jo lähes sadalta vuodelta yritystoimintataustaa.

Ravelast Oy Oulu

Yritys on  vuonna 1985 perustettu polyuretaanituotteiden valmistaja. Ravelast on luotettavuutensa ansiosta kasvanut alan merkittäväksi toimijaksi Suomessa. Valmistusmenetelmät ovat kuuma- ja rotaatiovalu sekä ruiskutus. Ravelast valmistaa polyuretaanituotteita asiakkaiden haluamilla ominaisuuksilla eri raaka-ainetoimittajien parhaista materiaaleista. Valmistus kattaa polyuretaanituotteiden 20-100 ShA ja 55 - 85 ShD kovuusalueet.  

Oulussa on myös Ravelast Oy:n pääkonttori.

Ravelast Oy Nokia (entinen Oy Euroroll Ab)

Oy Euroroll Ab muodostuu kahdesta yhtiöstä eli vuonna 2008 perustetusta Finroll Oy:sta ja vuonna 1986 perustetun Oy Euroroll Ab:sta. Yritysten toiminnat on yhdistetty vuonna 2012 ja vuoden 2013 lopussa Euroll fuusioitiin Ravelast Oy:n ja se toimii nyt Ravelast Oy:n Nokian tulosyksikkönä.  Nokian yksikön pääasiallisin valmistusmenetelmä on kuumavulkanointi autoklaavissa.

Euroroll valmistaa kumituotteita asiakkaiden määrittelemillä ominaisuuksilla eri raaka-ainetoimittajien laadukkaimmista materiaaleista. Valmistus kattaa kumituotteiden kovuusalueet 20-100 ShA ja 50-70 ShD.

Painopistealueena on teollisuusyritysten tela-, rulla- ja muiden pyörähdyskappaleiden kumipinnoitteet, ja erikoisuutena pinnoitteiden uritukset, hionnat ja muut huoltopalvelut.

 

Ravelast Oy Hyvinkää (entinen Polymer Components Finland Oy)

Polymer Component Finland Oy on vuonna 2017 Marwe Oy:stä eriytetty teknisten kumituotteiden valmistaja.
Marwe Oy on alun perin Hyvinkään Kumi Oy:n nimellä toiminut perinteikäs kumi- ja kumituotevalmistaja, joka on perustettu vuonna 1926. Vuoden 2018 alussa tekninen kumituotanto siirtyi liiketoimintakaupan myötä Ravelast Oy:n haltuun.

Hyvinkään yksikkö valmistaa ruisku- ja muottipuristimilla sarjatuotteita kumista sekä ruiskuvalukoneella muovituotteita. Tuotteet voivat olla joko täysin polymeeristä valmistettuja tai polymeeri-metallihybridirakenteita.

Hyvinkäällä sijaitsee Ravelast Oy:n muottikoneistamo ja kumisekoittamo, jolla on yli 400 erilaista kumireseptiä käytössään.

Hyvinkään yksikkö on tunnettu laadukkaasta tuotannosta ja erinomaisesta toimitusvarmuudesta.

Ravelast Polymersin tuotekehitys on keskitetty Hyvinkäälle, jossa on hyvin varusteltu laboratorio.

Ravelast Oy Vantaa (entinen Vantaan Kumitekniikka)

Yritys on 1985 perustettu teknisten kumituotteiden valmistaja. Yksikkö on erikoisosaamisensa ansiosta kasvanut alan halutuksi toimittajaksi Suomessa. Valmistusmenetelmät ovat kuumavulkanointi niin autoklaavissa kuin puristimilla sekä kylmäliimaus.

Vantaan yksikkö valmistaa kumituotteita asiakkaiden haluamilla ominaisuuksilla eri raaka-ainetoimittajien parhaista materiaaleista. Valmistus kattaa kumituotteiden 20 - 100 ShA ja 50 - 70 ShD kovuusalueet.

Painopistealueina ovat käsikumioinnin erikoistuotteet, telapinnoitteet sekä silikoni- ja vitonpinnoitteet vaativissa käyttöolosuhteissa.

Vantaan yksikön toiminnot henkilökuntineen siirrettiin Hyvinkään yksikköön kesällä 2018.

SOKAB Kiiruna, Ruotsi

SOKAB (Norrbottens Slit och Korrosionsskydd AB) on perustettu 1982 palvelemaan pääasiassa Pohjois-Ruotsin kaivosteollisuutta ja sillä on pitkäaikaiset asiakassuhteet alan asiakaskuntaan. Vuonna 2016 yritys siirtyi yrityskaupan myötä Ravelast Oy:n tytäryhtiöksi .

SOKAB valmistaa polyuretaanituotteita eri toimittajien laadukkaista raaka-aineista kovuusalueella 60 ShA -75 ShD. Lisäksi yrityksen palveluihin kuuluu myös telojen laakerihuolto sekä uusinnat.