Taivas ei ole kattona - vaan avaruus on mahdollisuus

Ravelast Polymers tekee myös jatkuvasti yhteistyössä yliopistojen ja tutkimuslaitosten laboratorioiden kanssa pitkäkestoista sisäistä materiaalikehitystä. Kehitystyötä tukee oma laboratoriomme henkilökuntineen. Materiaalikehityksen lisäksi yrityksellämme on jatkuvasti sekä sisäistä tuotekehitystä että yhteisiä tuotekehitysprosesseja  asiakkaiden kanssa.

Materiaalikehitystoiminnan tavoitteena on jalostaa elastomeeri- ja polymeerituotteista entistä kestävämpiä, kevyempiä, kustannustehokkaampia sekä energiaa säästävämpiä ja ympäristöystävällisempiä tuotteita. 

Polymeerirakenteiden kolmiulotteinen matriisirakenne antaa rajattomat mahdollisuudet kehitykselle, tästä esimerkkinä 3D-tuotteet. 3D-teknologia nopeuttaakin tulevaisuudessa protojen ja muottien valmistusta merkittävästi. Tulevaisuudessa tulemme myös tarjoamaan nanopohjaisilla jauheilla ja kuiduilla vahvistettuja PU- tuotteita, kuin myös tulemme käyttämään kierrätettyä PU:ta ja kumia sopivissa käyttökohteissa.

Materiaali- ja tuotekehitysprojektejamme ovat esim. 

  • FiDiPro: Biopohjaiset nanokomposiitit
  • MiKOMP: Mikronisoitujen jätekuitujakeiden hyödyntäminen komposiittirakenteissa 
  • 4K-VAPU-tuotekehitysprojekti: uuden sukupolven kevyemmät, kestävämmät, kustannustehokkaammat ja kierrätettävämmmät polymeerit
  • Insinöörityö yhteistyössä asiakkaan kanssa: kaavareiden kulumiskeston parannus ja optimointi
  • Esitutkimus: elastomeeri- ja polymeeripohjaiset kestävät, keveät, älykkäät ja kierrätettävät tulevaisuuden tuotteet ja ratkaisut
  • Diplomityö: telamattoajoneuvojen jousituksen parannus
  • Tuotekehitysprojekti: kantopyörien mitoitus ja muotoilu                 

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm.

 Tutustu oheisissa osioissa tarkemmin polyuretaani- ja kumielastomeereihin.