Suojaamme kestävästi asiakkaiden prosessit

Tavoitteemme on olla toimialamme luotettavin tuote- ja palvelukumppani.

-

Ravelast Oy:n tehtävät, tavoitteet ja arvot

Suojaamme asiakkaiden tuotteet, prosessit ja laitteet kulutusta, kuormitusta, kemikaaleja ja iskuja vastaan  - kestävästi ja kustannustehokkaasti.

Haluamme olla omalta osaltamme auttamassa asiakkaitamme menestymään. Tavoitteemme onkin olla toimialamme luotettavin ja sitä myötä halutuin tuote- ja palvelukumppani. Molemminpuolinen luottamus on tärkein arvomme.  Arvostamme  sisäistä yrittäjyysasennetta sekä oma-aloitteisuutta, ja organisaatiomme toimii pitkälle itseohjautuvien tiimien voimin.  

Omassa toiminnassamme, suomalaisena perheyrityksenä pyrimme pitkäjänteisesti kannattavaan kasvuun: 

kestävän kehityksen, jatkuvan uusiutumisen sekä vastuullisen toiminnan kautta

 

Organisaatiomme

Ravelast Polymers on jakautunut kahteen tuote-alueeseen, eli kumielastomeeri-ja polyuretaani-elastomeerituotteisiin.

Toimintaa on neljässä eri yksikössä Suomessa ja Ruotsissa:

  • polyuretaanituotteiden valmistus on keskittynyt Ouluun ja Kiirunaan 
  • kumituotteiden valmistus tapahtuu Hyvinkäällä ja Nokialla:

Nokian yksikkö on edelleen erikoistunut pyörähdyskappaleiden kumiointiin ja  Hyvinkään yksikkö erikoistuotekumiointeihin ja kumimuottaussarjoihin.  Hyvinkään yksiköstä löytyy myös muovi- ja silikonituotteiden valmistusta sekä työkalukoneistamo ja kumisekoittamo.

Ravelast Polymers panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen ja tutkimukseen yhteistyössä alan johtavien materiaalitoimittajien, yliopistojen, laboratorioiden ja korkeakoulujen kanssa ja sillä on myös oma laboratorio Hyvinkään yksikössä. Yrityksellä on pitkä historia alalta jo 30 vuoden takaa ja viimeisimmän yritysoston myötä jo lähes sadalta vuodelta yritystoimintataustaa.

 

Katso tästä yritysesittelymme.

Ravelast Oy Oulu

Yritys on  vuonna 1985 perustettu polyuretaanituotteiden valmistaja. Ravelast on luotettavuutensa ansiosta kasvanut alan merkittäväksi toimijaksi Suomessa. Valmistusmenetelmät ovat kuuma- ja rotaatiovalu sekä ruiskutus. Ravelast valmistaa polyuretaanituotteita asiakkaiden haluamilla ominaisuuksilla eri raaka-ainetoimittajien parhaista materiaaleista. Valmistus kattaa polyuretaanituotteiden 20-100 ShA ja 55 - 85 ShD kovuusalueet.  

Oulussa on myös Ravelast Oy:n pääkonttori.

Ravelast Oy Hyvinkää 

Vuonna 1926 perustetussa perinteikkäässä Hyvinkään yksikössä valmistamme sekä sarjatuotteita että käsikumioinnin erikoistuotteita, kuten vaativat kulutus- ja korroosiosuojaukset teollisuudelle.  Yksikkö on yksi vanhimpia yhtäjaksoisesti toimineita alan yrityksiä. Tuotamme ruisku- ja muottipuristimilla sarjatuotteita kumista ja silikonista, sekä ruiskuvalukoneella muovituotteita. Tuotteet voivat olla joko täysin polymeeristä valmistettuja tai polymeeri-metallihybridirakenteita.  Lisäksi käytössämme on kuumavulkanointi niin autoklaavissa kuin puristimilla sekä kylmäliimaus.

Hyvinkään yksikkö on tunnettu laadukkaasta tuotannosta ja erinomaisesta toimitusvarmuudesta.

Hyvinkäällä sijaitsee muottikoneistamomme ja kumisekoittamo, jolla on yli 400 erilaista kumireseptiä käytössään. Ravelast Polymersin tuotekehitys on keskitetty Hyvinkäälle, jossa on hyvin varusteltu laboratorio.

Ravelast Oy Nokia

Nokian yksikkö  valmistaa kumituotteita asiakkaiden määrittelemillä ominaisuuksilla eri raaka-ainetoimittajien laadukkaimmista materiaaleista autoklaaveissa kuumavulkanoinnin avulla. Valmistus kattaa kumituotteiden kovuusalueet 20-100 ShA ja 50-70 ShD.

Painopistealueena on teollisuusyritysten tela-, rulla- ja muiden pyörähdyskappaleiden kumipinnoitteet, ja erikoisuutena pinnoitteiden uritukset, hionnat ja muut huoltopalvelut.

SOKAB Kiiruna, Ruotsi

SOKAB tuntee erityisesti kaivosteollisuuden vaatimukset ja valmistaa polyuretaanituotteita eri toimittajien laadukkaista raaka-aineista kovuusalueella 60 ShA -75 ShD useiden vuosikymmenten kokemuksella.

Yrityksen palveluihin kuuluvat myös telojen pinnoitusten uusinta sekä muidenkin telaosien ja laakereiden huolto. 

SOKAB:n omille kotisivuille.