Olemme toimialamme monipuolisimpia toimittajia.

Palvelemme laaja-alaisesti eri teollisuusaloja niin komponenttien sopimusvalmistajana kuin kuluvien osien huollon luotettavana toimittajana.

-

Tuotteemme soveltuvat erittäin vaativiin käyttöolosuhteisiin, joissa tarvitaan kulutuksen ja rasituksen kestäviä sekä vaimentavia tuotteita ja ratkaisuja.

Ravelast Polymersin tuotevalikoima kattaa elastomeeri- ja polymeerikemiaan perustuvat kumi-, muovi- ja polyuretaanituotteet kovuusasteilla 25-97 ShA ja 45-85 ShD.  Teemme muottituotteita joko kokonaan elastomeereistä tai pinnoitamme erilaisia rakenteita.

Tuotteet suunnitellaan ja toteutetaan ratkaisukeskeisesti yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Käytössämme on  viimeisimmän teknologian mukaista materiaalikehitystä, tuote- ja muottisuunnittelua sekä valmistusta sekä vuosikymmenten kokemus alasta. Laajan yhteistyöverkoston kautta voimme kehittää poikkitieteellisesti kokonaan uusia sovelluksia ja ratkaisuja, kuten nanoteknologian käyttö raaka-aineissa. Materiaalin muokattavuus mahdollistaa huippudesignin, myös eri väreillä. 

Polymeereillä voidaan pinnoittaa erilaisia teräksiä kuten mustaa, ruostumatonta, haponkestävää ja erikoisterästä.

Polyuretaani esimerkiksi saadaan kiinnittymään erittäin tiukasti metalliin, sillä itse liitoslujuus on jopa suurempi kuin PU:n repimislujuus. Raudan lisäksi kumilla ja polyuretaanilla voidaan myös pinnoittaa muitakin aineita, kuten puuta, betonia, lasikuitua ja komposiittia. 

 

Elastomeerituotteet metalli-inserteillä

Elastomeerejä voidaan yhdistää esim. teräkseen ja luoda hybridimateriaaleja, joissa lopullisen rakenteen ominaisuudet ovat paremmat kuin yksittäisten komponenttien ominaisuksien summa.

Tarjoamme erikoisratkaisuja

kuten kovametallilla, keraamilla tai alumiinioksidilla vahvistettuja PU-tuotteita kuin myös itse räätälöimiämme kumiseoksia erittäin vaativiin olosuhteisiin. Laajasta raaka-ainevalikoimastamme löytyy useinmiten oikea ratkaisu erilaisiin käyttöolosuhteisiin, ja asiantuntijamme neuvovat ja avustavat tässä päätöksessä.

Polymeeripinnoitteet suojaavat tuotteenne

tai laitteenne pinnan korroosiolta esimerkiksi kemikaaleja, mekaanista kuormitusta tai kosteutta vastaan pidentäen tuotteidenne elinikää. Uuden pinnoitteen vaihtaminen on erittäin kustannustehokas vaihtoehto kokonaan uuden tuotteen hankinnan sijaan.

Pinnoitteilla äänevaimennusta tuotantoprosessiin

Rullien ja pyörien polymeeripinnoituksella saadaan aikaan erittäin hiljainen käyntiääni erilaisiin tuotantolinjastoihin. Pinnoitteella voidaan myös parantaa tuotantoprosessin toimivuutta esimerkiksi kitkan säätelyn kautta.

Monipuoliset valmistusmetodimme

Teknisten polyuretaanituotteiden valmistamisessa käytämme kuumavalua, rotaatiovalua ja ruiskutusta. Vastaavasti teknisten kumituotteiden valmistusmetodit ovat muotti- ja autoklaavivulkanointi, ekstruusio eli suulakepuristus, leikkaus sekä kylmäliimaus. Muovituotteet valmistetaan ruiskuvalukoneella.

Tutustu tarkemmin eri tuotealueisiimme tai ota yhteyttä meihin!

Valu- ja muottituotteet

Valu- ja muottituotteet

Tarjoamme asiakaskohtaisesti valmistettuja korkealaatuisia muottituotteita polyuretaanista, kumista ja muovista. Laatu valitaan ja tarvittaessa kehitetään aina kohteen vaatimusten mukaisesti.

Lue lisää
Telapinnoitukset

Telapinnoitukset

Toimitamme telojen, rullien, rumpujen ja pyörien pinnoitteet sekä uudelleenpinnoitukset kumista, polyuretaanista ja silikonista -aina oikeaa laatua käyttöolosuhteiden mukaan. Saatte meiltä myös täysin uudet telat runkoineen.

Lue lisää
Kulutus- ja korroosiosuojaus

Kulutus- ja korroosiosuojaus

Polyuretaanilla ja kumilla tehdyt suojaavat pinnoitukset ja vuoraukset pidentävät koneiden ja laitteiden käyttöikää pienentäen ylläpitokustannuksia.

Lue lisää
Erikoistuotteet kumista ja PU:sta

Erikoistuotteet kumista ja PU:sta

Meiltä saat myös asiakaskohtaisia erikoisratkaisuja, kuten vaativat käsikumioinnit, leikatut ja 3-A® 18-03-luokan kumituotteet, halogeenivapaa EPDM sekä PTFE-pulverivalmisteet.

Lue lisää
Silikonituotteet

Silikonituotteet

Valmistamme itse silikonisekoitukset ja tuotamme asiakasspesifit muottituotteet. Meiltä saatte myös erikoisvalmisteita; kuten elintarvike- ja lääkelaadut sekä sähköä johtavat, mekaanisesti poikkeuksellisen kestävät silikonit.

Lue lisää
Kumi- ja silikonisekoitukset

Kumi- ja silikonisekoitukset

Toimitamme myös vuosikymmenien kokemuksella asiakaskohtaisesti räätälöityjä kumi- ja silikonisekoituksia, ml. erikoislaadut kuten fluorikumit ja FDA-laadut muottaus- ja ekstruusiokoneille.

Lue lisää