-

Valu- ja muottituotteet

[]

Tarjoamme asiakaskohtaisesti valmistettuja korkealaatuisia muottituotteita polyuretaanista, kumista ja muovista.  Kauttamme saatte myös pienet sarjat, alkaen yksittäisistä prototyypeistä, kuin myös keskisuuret ja isommatkin sarjat nopeillakin toimitusajoilla. Polyuretaanista tarjoamme joustavasta valmistusteknologista johtuen myös aivan yksittäisetkin muottituotteet kustannustehokkaasti.

Elastisia polymeerejä käytetään vaativissa toimintaympäristöissä ja kohteissa, joissa tarvitaan terästäkin parempaa kulutuksen- ja iskunkestoa, äänenvaimennusta,  kemikaalien kestoa ja tiivistystä.  Avustamme asiakkaita oikean polymeerilaadun valinnassa, jossa edellyksenä on laaja ymmärryksemme loppuasiakkaan prosessin fyysisistä ja kemiallisista olosuhteista. 

Metalli-elastomeerituotteilla saat merkittäviä hyötyjä

Valmistamme sekä yksiaineisia muottituotteita että hybridituotteina, jolloin kumia tai polyuretaania sidotaan esim. metalliin erittäin kestäväksi rakenteeksi joko vulkanoinnin tai kemiallisen sidoksen avulla. Metallin ja polymeerin välinen liitos on erittäin luja ja hybridituotteet ovatkin yleistyneet nopeasti teollisuudessa. 

  • Hybridituotteet tuovat merkittävää kustannusäästöä helpottaen sekä hankintaprosessia että nopeuttaen kokoonpanoaikaa. 
  • Asennusvirheiden mahdollisuus pienenee, kun metalli ja elastomeeriosat ovat valmiiksi yhdistetty oikein ja pitävästi.
  • Tuote toimii luotettavammin ja sen elinikä on pidempi kuin erillisten osien.
  • Metallien lisäksi polymeeriä voidaan valaa vaikkapa lasikuituun ja betoniin. 

Hankimme tarvittaessa suunnitelmien mukaiset metalliosat  luotettavalta alihankintaverkostoltamme, ja suoritamme myös laajempienosakokonaisuuksien kokoonpanoja.

Käytämme omaa muottituotantoa valmistuksessa

Oman CAD/CAM-perusteisen työkalu- ja muottisuunnittelun sekä CNC-koneella tapahtuvan muottivalmistuksen avulla varmistamme nopeat läpimenojat tuotannollemme ja optimoimme muotin ja tuotannon sujuvuuden laadukkaan lopputuotteen varmistamiseksi.

Muottimateriaaleina käytämme valmistusmenetelmästä riippuen teräksen ja alumiinin lisäksi myös 3D-mallinnuksen tai emokappaleen avulla tehtyjä PU-muotteja

Monipuolisilla tuotantomenetelmillä laaja tuotevalikoima

Kumimuottituotteiden tuotannossa käytämme erilaisia valmistusmenetelmiä. Käytössämme on useita eri kokoisia ruiskumuottaus- ja tasopuristimia. Pystymme kehittämään ja valmistamaan  kumisekoitukset itse, millä taataan sekä juuri oikea materiaali kohteeseen kuin myös nopeat toimitusajat. Kumimuottituotteiden tuotanto on pääosin keskittynyt Hyvinkään yksikköön, jolla on lähes sadan vuoden historia kumiteollisuudessa. 

Polyuretaanimuottituotannossa käytössämme on uuden sukupolven muottivalukone, jolla pystytään käsittelemään myös eri lisäaineita sekä tuottamaan erittäin hyvää pinnanlaatua. Käytössämme on myös muita kuumavalukoneita Oulun ja Kiirunan yksiköissämme. Valettavat polyuretaaniseokset valmistamme itse kansainvälisten toimittajien parhaiksi seulotuista raaka-aineseoksista.  

Muovituotteita valmistamme myös ruiskuvalamalla ja käytössämme ovat kaikki yleisimmät muovilaadut.